Nationale Posteractie “Gezondheidsrisico’s door straling”
Doe mee aan de Nationale Posteractie!
Een poster in de metro van Londen/GB veroorzaakte in mei 2017 veel aandacht voor de gezondheidsrisico’s door (overdosis) straling van draadloze communicatie, zoals van smartphones, WiFi, zendmasten, DECT, e.d.
Deze bijzondere poster is nu door andere stralingsbewuste organisaties in Nederland benut om gezamenlijk aandacht te vragen voor deze gezondheidsrisico’s, alsmede wat je er zélf tegen kunt doen!
Naar schatting 3 – 5 % van de bevolking ondervindt (ernstige) gezondheidsklachten door straling, maar weet niet dat straling de oorzaak is. In Nederland gaat het dan om ten minste 550.000 mensen.
Ook de meeste artsen in Nederland zijn niet bekend met de gezondheidsrisico’s door straling en nemen deze mogelijke oorzaak dan ook niet mee in hun diagnose.
Een overzicht van o.a. de 14.000 wetenschappelijke onderzoeken, vele films, interviews, boeken en artikelen vindt U op www.StopOverdosisStraling.nu en www.stopumts.nl.
Voor een overzicht van de klachten, zie o.a. https://sosstraling.nl/gezondheidsklachten-top-25/ en www.stichtingehs.nl.
In Nederland weten slechts een 3.500 mensen, dat hun klachten worden veroorzaakt door straling. Velen daarvan hebben een uitzichtloos, eenzaam bestaan : zij kunnen nergens naar toe, overal is immers straling, veelal ook van hun buren in de woonsituatie. Chantal Halmans beschrijft in haar zojuist verschenen boek “De Draadloze kooi. Ziek van elektrosmog.” een aantal schrijnende gevallen.
In de film “Stop Overdosis Straling!” vertelt Wally Verboog haar verhaal, hoe ze erachter kwam en wat het voor haar betekent, zie https://www.youtube.com/watch?v=x0lIk7kdUQw.
Bijzonder: het aantal ziektegevallen, waarbij de arts geen oorzaak kan vinden, is de laatste jaren zeer sterk gestegen: de zogenaamde SOLK-gevallen, Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten.
Zowel in de eerstelijnszorg (huisarts) als in tweedelijnszorg (specialisten) bedraagt het aandeel SOLK-patiënten inmiddels meer dan 40 % van het totaal!
In deze periode is ook het aantal zendmasten exponentieel gestegen en is er op vele plaatsen inmiddels sprake van een zeer hoge veldsterkte en overdosis straling.
Aangezien bepaalde SOLK-klachten exact overeenkomen met een aantal stralingsgerelateerde klachten (o.a. vage klachten, oorsuizingen, slaapproblemen, huidallergie, slaapproblemen, vermoeidheid), is de verwachting dat vele patiënten snel kunnen genezen als de “optie oorzaak straling” beter bekend is bij publiek en artsen.
Daarom ook deze Nationale Posteractie!
De poster is beschikbaar in 3 versies en in 2 formaten (A4 en A3). Er komen ook leaflets en postcards.
Gratis digitaal te downloaden via https://sosstraling.nl/sos-poster-actie/.
De papieren versies zijn tegen minimale kostprijs te bestellen via o.a. www.StopOverdosisStraling.nu (verkort www.SOSstraling.nl): bijv. voor 19 Euro ontvang je thuis (NL) 65 full colour A4 posters.
Op de poster staan gezamenlijk de ondersteunende organisaties:
-
Stop UMTS
-
Stichting EHS (ElektroHyperSensitiviteit)
-
Patiëntenvereniging CPLD-vereniging
-
Groep Verminder Electrosmog
-
StopOverdosisStraling.nu.
Deze staan op de digitale versie mét actieve link, dus ideaal als je de poster mailt of “post”!
Doe mee aan de Nationale Posteractie!
Hang deze poster(s) op je raam, bij scholen, kinderdagverblijven, supermarkten, winkels, apotheken, huisartsen, tandartsen, hoorwinkels, gemeentehuizen, bibliotheken, bushaltes, consultatiebureaus, vestigingen van de GGD, ziekenhuizen, telecomwinkels, parkeergarages, etc. (vraag wel eerst toestemming indien noodzakelijk).
Stuur de poster(s) op naar je lokale krant, College van B&W/gemeenteraad & politieke partij, stop ze in de brievenbus.
Informeer ook je vrienden, familie en netwerk (zeker als ze gezondheidsklachten hebben!). Ook via Facebook, LinkedIn, deel en plaats op Forums, etc.
Kortom: doe mee en benut de papieren én digitale versie!
—————————–
Opmerking voor redactie:
Voor meer informatie, overleg, idee of advies:
Rob & Wally Verboog
(www.StopOverdosisStraling.nu)
Herenstraat 58
3985 RW Werkhoven (gem. Bunnik)
0343 – 41 18 58
06 – 30 15 99 33
Ja Sunny, Al die tijd van invoering tot op heden heb ik geroepen dat het nooit goed voor je kan zijn al die mobiele eenheden door elkaar te stralen…
Ben altijd al vel gekant geweest tegen deze hele volksverlakkerij van altijd en overal bereikbaar.
We worden met elkaar doorgestraald, gemonitoord en zijn ons er collectief van onbewust.
Dit zal zijn gevolgen in de toekomst uitwijzen en er zal een veelvoud van mensen met gezondheidklachten t/m vele (on)duidelijke vormen van kanker met zich meebrengen!
Mensen wees wijs en doe voorzichtig met dit soort mobiele fratsen, je mobiel niet dragen op zak maar in een tas nooit telefoneren met je mobiel aan het oor (maar handsfree), en je wifi ’s nachts uitzetten of een groene router. zijn allen mogelijkheden tot verminderen vd risico’s. Boven al poog het te laten is de meest gezonde vorm. Maar voordat de buren en de rest van je leefomgeving dit zal adopteren zal er nog wel een generatie kankerpatiënten aan vooraf moeten gaan.
Goede actie. Zelf ben ik werkzaam in een gezondheidsprogramma wat door VWS op landelijk niveau is uitgezet. Overal wordt aandacht aan geschonken behalve…. *tromgeroffel*….. straling.
Ben de enige die regelmatig mailtjes naar collega’s en bestuurders stuurt waaruit blijkt dat straling DNA schade veroorzaakt, bloed verdikt, en de bloed-hersenbarriëre doorlaatbaar maakt voor schadelijke stoffen, maar krijg alleen vage blikken terug.
Tja, uiteindelijk zal de wal het schip keren. ‘Men’ wil schijnbaar niet anders.
Hallo, ook een goede actie van jou om steeds de collega’s te wijzen op de gezondheidsrisico’s van (overdosis) straling!
Tip: stuur ze nu ook per mail de digitale versie van de poster(s), want daar staan de genoemde organisaties ook op met een actieve link!
Dus sneller en gemakkelijker om meer info te krijgen.
Voor de downloads zie https://sosstraling.nl/sos-poster-actie/.
Ik zou voor hen (ook) de poster nemen met ook het infotelefoonnummer erop.
Succes, hoor graag tips & resultaat! Groeten, Rob Verboog